autoverzekering
31
mei

Wat is een autoverzekering nu eigenlijk?

Moet ik mijn autoverzekering voortzetten als ik een nieuwe auto heb aangeschaft? Vanaf het moment dat je een nieuwe auto koopt en deze op jou naam staat, ben je wettelijk verplicht het te verzekeren. Dit noemt men de wettelijke aansprakelijkheid tegen schade die jij veroorzaakt bij een ongeval of aanrijding. Een mogelijkheid is om de verzekering van je oude auto voort te zetten op je nieuwe auto. Het is dan van belang dat je de gegevens van je nieuwe auto terstonds doorgeeft aan de verzekeringsmaatschappij. Houd u er rekening mee dat de verzekeringspremie voor uw nieuwe auto zal verschillen met de premie welke u betaalde voor uw oude auto. Hierbij spelen het verschil in bouwjaar, het gewicht en de economische waarde een rol.

EEN NIEUWE AUTO GEKOCHT EN OVERSTAPPEN NAAR EEN NIEUWE VERZEKERING.

Het is van belang na te gaan of u de huidige verzekering wil voortzetten op uw nieuwe auto. Natuurlijk als blijkt dat de verzekeringsmaatschappij, de gewenste dekking kan bieden tegen een  lagere verzekeringspremie dan is het aan te bevelen dat u uw oude verzekering voortzet op uw nieuw auto.

Vaak is dit echter niet het geval. Een nieuwe auto met een recenter bouwjaar is qua prijs  meer waard en ben je dan genoodzaakt kiezen voor een uitgebreidere verzekering voor je nieuwe bak, wat met zich meebrengt, het betalen van een hogere premie. In zo een geval is het voordelig  je oude verzekering op te zeggen en een nieuwe verzekering af te sluiten.

HOE WERKT HET OVERSTAPPEN NAAR EEN  NIEUWE AUTOVERZEKERING?

Als je nou je oude auto blijft rijden bestaat de mogelijkheid om een voordelige autoverzekering hiervoor af te sluiten. Je huidige verzekering stopzetten en overstappen naar een nieuwe verzekering  bij een andere verzekeringsmaatschappij is financieel heel voordelig. Waarmee u wel rekening dient te houden is de opzegtermijn van een maand welke de verzekeraars hanteren. Lees altijd de polisvoorwaarden van je verzekering zodat je begrijpt en weet hoe je verzekeraar precies omgaat hiermee.