08
dec

Een Uitvaartverzekering afsluiten

We hebben niet het eeuwige leven. Het is voor sommige mensen een verlossing om te sterven. Het is slechts een kleine groep mensen. Steeds meer mensen dromen ervan om 100 te worden in goede gezondheid. Het is vandaag de dag niet meer zo vreemd om 100 te worden. Het is een zegen en een vloek eigenlijk. Onze maatschappij is immers nog niet helemaal klaar voor het langere leven. We zien de pensioenleeftijden al omhoog gaan. Waar mensen na 40 jaar hard werken konden gaan genieten van hun pensioen is deze leeftijd sterk omhoog gegaan. Straks zijn we 70 jaar oud om met pensioen te gaan.

Wat als die dag komt?

Natuurlijk vragen we ons wel regelmatig af wat we moeten doen als die dag komt. Niet zo zeer voor onszelf, maar voor onze nabestaanden. Voor ons zal er dan een compleet nieuwe episode starten in ons leven. Of misschien ook niet. Het is maar net of je wel of niet geloofd in een leven na de dood.

De nabestaanden zullen echter moeten zorgen voor een goede uitvaart. Waar de kosten anno 2017 al rond de 15000 euro liggen voor een degelijke, nette en goede uitvaart zal dit over vijftig jaar waarschijnlijk alleen nog maar hoger liggen. Natuurlijk wil je het je nabestaanden niet moeilijk maken. Je wilt dat ze hun leven kunnen oppakken. Het is daarom goed om een aantal zaken te regelen.

Wat kunnen we allemaal zelf doen?

Er zijn een drietal zaken welke je kunt doen om jezelf op je eigen dood en uitvaart voor te bereiden. In de eerste p

 

laats kun je een wilsbeschikking maken en deze op een plek leggen waar men deze zal vinden. Hierin kun je aangeven hoe je zelf graag je uitvaart zou willen zien. Het is prettig voor de nabestaanden om jou een uitvaart te kunnen geven waar jij gelukkig van zou worden.

Ook is het goed om na te denken over het opmaken van een testament. Met een testament kun je ervoor zorgen, dat niemand over je bezittingen ruzie krijgt. Zeker wanneer het verdelen problemen kan opleveren is het slim. Ook wanneer jij graag wilt dat specifieke personen niets krijgen is dit belangrijk. Heb je geen testament dan geldt de wet.

Als laatste kun je zorgen voor een financiele voorziening om je uitvaart te bekostigen. Je kunt een uitvaartverzekering afsluiten. Het kan de kosten van de crematie of de begrafenis dekken. Ook kan het een aanvulling zijn op je spaargeld. Zeker wanneer je een klein budget hebt of wanneer je hoge kosten verwacht voor je nabestaanden na je dood is dit een slimme zet.