14
nov

Lening afsluiten om kunststof kozijnen of dakkapel te kopen

Er zijn volop redenen om te verhuizen, maar er zijn ook steeds meer redenen om de bestaande woning op te knappen. Je kunt flink wat kosten en kopzorgen besparen door het huis een make-over te geven, en je zult er het woongenot ook mee verhogen! Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van van kunststof kozijnen of een dakkapel, dat is een kosteneffectieve manier om de kwaliteit van de woning en het leefcomfort te verbeteren. Toch blijft het een aanzienlijke investering. Je kunt dan kiezen uit een kunststof kozijnen hypotheek, of de kunststof kozijnen per maand betalen. Wat zijn de voordelen en overwegingen bij elk van deze methodes?

 

Waarom kunststof kozijnen of een nieuwe dakkapel kopen?

Steeds meer huiseigenaren kiezen voor kunststof kozijnen. De kwaliteit is beter dan ooit, de prijzen zijn juist lager, ze zien er goed uit en bieden ook nog eens voordelen wat betreft de isolatie in de woning. Door kwalitatief hoogwaardige kozijnen te plaatsen wordt de veiligheid in de woning ook verbeterd, denk aan inbraakwerende kozijnen. Wanneer je alle kozijnen laat vervangen hangt daar uiteraard wel een prijskaartje aan. Je kunt dan een kunstof kozijnen hypotheek afsluiten, of de kunststof kozijnen per maand betalen. Ook het plaatsen van een dakkapel is een duurzame investering aan de woning waar je direct voordeel van geniet, het zal de waarde van de woning ook verhogen.

 

Kunststof kozijnen hypotheek

Bij een tweede hypotheek kun je een hypotheek afsluiten op basis van hetzelfde onderpand als die van de eerste hypotheek. Daar wordt in de meeste gevallen de overwaarde van de woning voor gebruikt. Helaas komt niet iedereen hiervoor in aanmerking, wanneer de verkoopprijs van de woning gedaald is bijvoorbeeld. Bij een tweede hypotheek is er ook sprake van hypotheekrenteaftrek, zolang de lening wordt besteed aan onderhoud van, of verbeteringen aan de woning. En dat is bij het plaatsen van kunststof kozijnen het geval. Het is mogelijk dat de tweede hypotheek gunstiger uitvalt dan de kosten voor een lening afsluiten om kunststof kozijnen of een dakkapel te kopen.

 

Kunststof kozijnen per maand betalen

Het is ook mogelijk om een aparte lening af te sluiten, niet een kunststof kozijnen hypotheek dus, maar de kunststof kozijnen per maand betalen. Er zijn diverse regelingen, zeker met het oog op energiebesparing dankzij de isolatie van kunststof kozijnen of HR++ glas kun je het rentepercentage vaak al terugverdienen. Bij een lening voor een dakkapel of kunststof kozijnen moet je per maand betalen tegen een vast rentetarief die op basis van een specifieke periode wordt gesteld, bijvoorbeeld tien jaar. Er zijn leningen waarbij boetevrij vervroegd aflossen tot de mogelijkheden behoort, zo is er een flexibiliteit in betalen. Er bestaan diverse opties bij een lening aanvragen. Dit kun je via de bank doen, er zijn ook kredietverstrekkers die zich specialiseren in dit soort onderhoud en toevoegingen aan woningen.

 

Het kan per huishouden verschillen of een dakkapel en kunststof kozijnen hypotheek, of de dakkapel of kunststof kozijnen per maand betalen interessanter is. Laat je vooraf goed voorlichten over de mogelijkheden alvorens een keuze te maken.